BiH
4

Roditelji napadnute učenice: Tužit ćemo djevojke koje su pretukle našu kćerku

Piše: D. Brkić
Amela i Halid Gavranović (Foto: Klix.ba)
Amela i Halid Gavranović (Foto: Klix.ba)
Amela i Halid Gavranović iz Tuzle, roditelji pretučene učenice Mješovite srednje škole iz Tuzle najavljuju kako će podnijeti privatne tužbe protiv djevojaka koje su brutalno pretukle njihovu kćerku.

"Kćerka je ove jeseni krenula u prvi razred, veterinarski smjer, i do prošlog petka nije nam govorila da ima bilo kakvih problema. U petak nas je nazvala i plačnim glasom rekla da dođemo po nju, jer su je pretukle učenice iste škole“, kaže Amela Gavranović.

Napadnuta djevojka je roditeljima rekla kako su je napale Almedina P., Selvina Š. i Dženita K., koje su je izvele iz učionice i dovele na plato ispred stambene zgrade, gdje su brutalno nasrnule na nju.

"Nisam mogla ni pomisliti da će me istući. Međutim, nakon što mi je jedna od njih odsjekla dio kose, uslijedio je šamar, a potom i udaranje nogama. Pala sam na asfalt, dobila još nekoliko udaraca, a onda su se one povukle", prepričava nemio događaj od prošlog petka žrtva brutalnog napada.

Navodno, iste učenice su dan ranije nasrnule na još jednu učenicu iste škole, ali taj napad nije snimljen.

"Mi smo u petak oko 18 sati bili u UKC Tuzla i ljekar je odredio dalju terapiju za Sabinu. Ona je pretrpjela veliki šok i ne znam koliko će joj vremena trebati da se oporavi. Zahvalna sam učeniku koji je sve to snimio. Ko zna da li bi javnost ikad saznala šta se događa u našim školama. Odlučili smo da podnesemo tužbu i istrajat ćemo u tome", kaže majka Amela.

MUP TK je preduzeo neophodne korake, a snimak je dostavljen u odjeljenje OKP PU Tuzla. Saznajemo kako će vrlo brzo zasjedati i Nastavničko vijeće Mješovite srednje škole, koje će donijeti odluku o eventualnim sankcijama.