BiH
0

Roditelji iz Konjević Polja napuštaju šatorsko naselje u Sarajevu

Anadolija
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Roditelji bošnjačke djece iz Konjević Polja, koji su skoro tri mjeseca boravili u šatorskom naselju ispred Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR), donijeli su odluku da se vrate svojim kućama.

Potvrdio je to za Anadoliju jedan od roditelja, Muhizin Omerović, dodavši da je danas na sastanku roditelja u Novoj Kasabi donesena odluka da se roditelji povuku iz Sarajeva.

"U petak ćemo organizovati konferenciju za novinare, gdje ćemo saopštiti naše odluke te dalje korake. Ovo ne znači da ćemo odustati od borbe, naprotiv, mi je nastavljamo", istakao je Omerović.

Djeca bošnjačke nacionalnosti krenula su danas u školu u Novu Kasabu, nedaleko od Konjević Polja, gdje će do juna mjeseca pohađati instruktivnu nastavu i pripremati se za polaganje završnog ispita, kako ne bi izgubili godinu.

"Nastavni kadar je iz Sarajeva i zasad imamo 14 nastavnika. Radimo na organizaciji prevoza za svu djecu od kuća do Nove Kasabe. Prva tri dana roditelji će se solidarisati među sobom i dovoziti djecu u školu", rekao je Omerović.