BiH
55

Roditelji i djeca članovi Udruženja EDUS gosti FK Željezničar

Klix.ba
Fudbalski klub Željezničar u nedjelju je bio domaćin članovima Udruženja za unapređenje obrazovanja i podrške djeci i bez poteškoća u razvoju EDUS – Edukacija za sve.

Ovom prilikom, roditelji i djeca koji su članovi Udruženja su posjetili stadion Grbavica na kojem su se družili, igrali te na kraju i fotografisali.

FK Željezničar je ovom saradnjom nastavio svoju praksu promovisanja društveno odgovornog poslovanja, te sa radošću dočekao drage goste sa kojima će i u budućnosti sarađivati.

Udruženje EDUS – Edukacija za sve je nevladina organizacija koja u saradnji sa javnim predškolskim i školskim ustanovama pruža unaprijeđen naučno dokazani model obrazovanja djeci sa i bez razvojnih poremećaja, edukaciju i unapređenje znanja profesionalnog kadra, edukaciju i podršku roditeljima kroz predavanja, te naučnu saradnju široj profesionalnoj zajednici.

Udruženje je nastalo kao rezultat potrebe za stvaranjem jedinstvenog saveza pojedinaca i grupa koje pred sobom imaju viziju o realizaciji punog potencijala svakog djeteta, bilo ono sa poteškoćama u razvoju ili ne. Glavni pokretači Udruženja su stručnjaci i roditelji okupljeni oko projekta "Mjedenica 2010-2011" koji prije svega žele da izvanrednu praksu, očitovanu u stalnom i mjerenom napretku djece uključene u projekat, zadrže i ugrade u sistem.