BiH
43

Riješen stambeni problem porodice Davora Azinovića

FENA
Stambeni problem petočlanoj porodici Davora Azinovića riješen je danas zajedničkim angažmanom i interresornom djelovanjem ministara za boračka pitanja te rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica i kulture i sporta Kantona Sarajevo Muharema Fiše, Karoline Karačić i Samera Rešidata.

Ova porodica pripada kategoriji boračke populacije i u isto vrijeme žive u teškoj materijalnoj situaciji jer niko u porodici nema stalno zaposlenje.

"Supruga je teško bolesna, naš sin ima zdravstvenih problema i ja sam narušenog zdravlja, a najavljena nam je deložacija iz stana koji nam je dat na korištenje od Fonda za izgradnju stanova KS", naveo je Azinović prisutnim ministrima svoje trenutne najteže životne probleme.

Dogovoreno je da trenutno jedini slobodni tzv. "socijalni stan" u naselju Otes veličine 65 m² bude dodijeljen ovoj porodici na korištenje.

Pored stana, ministri su iskazali spremnost da pronađu posao Azinoviću te omoguće besplatno plivanje njegovom bolesnom sinu u nekom od sarajevskih plivačkih klubova, kako bi se njegovo zdravstveno stanje bar donekle popravilo.

Ovom prilikom, ministri Fišo i Rešidat su porodici Azinović najavili posjetu koju će realizirati sutra, jer im je želja da cjelokupnu porodicu vide na okupu i upoznaju se i sa njihovom djecom.

Podršku predloženim rješenjima svih problema ove porodice dao je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Semir Halilović koji je prisustvovao današnjem sastanku, saopćila je Press služba KS-a.