NS Radom za boljitak
0

Revolucija obojila Široki Brijeg u plavo

Sarajevo-x.com
Narodne stranke Radom za boljitak u Širokom Brijegu nastavila je obilazak gradova u Bosni i Hercegovini. Kandidati za sve nivoe vlasti za Skupštinu ZHK, predstavnici Općinskog odbora Široki Brijeg, građani, članovi i simpatizeri Narodne stranke Radom za boljitak sa predsjednikom i kandidatom za predsjedavajućeg Vijeća Ministara BiH Mladenom Ivankovićem Lijanovićem i dopredsjednikom i kandidatom za člana Predsjedništva BiH Jerkom Ivankovićem Lijanovićem upriličili su niz aktivnosti, navode iz ove stranke.

Nakon druženja uz info-štand u centru Širokog Brijega, ispred robne kuće Diona, povorka od više stotina članova i simpatizera stranke u majicama "Plave revolucije" nakon mimohoda kroz centar grada u prepunom Hrvatskom kulturnom domu Borak održala javnu tribinu, prezentaciju ekonomskog programa za mandat 2010-2014. pod nazivom "Za zemlju sa srcem, premijer sa stavom", kao i prezentacije internet kampanje i dosadašnjeg rada Narodne stranke Radom za boljitak na ovim prostorima.

Stipe Šakić, kandidat za Skupštinu Zapadnohercegovačkog kantona, ovom prilikom građanima Širokog Brijega je poručio: "Za ovih petnaestak godina mnogi su nam govorili kako je naša zemlja procvjetala, kako možemo živjeti od nerada. Ne stojim pred vama da bih vas lagao. Možda je naša ekonomija jača od albanske, ali su možda odabrali pogrešnog partnera za usporedbu i natječaj. Naša zemlja ne cvjeta i vi to znate. Plava revolucija Narodne stranke Radom za boljitak pokazala je da se ne slaže sa tim i da želi to da mijenja."

Nakon Šakića prisutnima se obratio Žarko Karačić, ministar gospodarstva u Vladi ZHK i kandidat za Skupštinu ZHK i prezentirao dosadašnji rad i učinak Narodne stranke Radom za boljitak na ovim prostorima: "Ponosni smo što smo u Vladi Zapadnohercegovačke županije uspjeli forsirati i kreirati projekte koji su gradili boljitak našim građanima. Uspjeli smo obezbijediti veća izdvajanja za primarnu poljoprivrednu proizvodnu na što smo posebno ponosni kao i na pokretanje mnogih gospodarskih zona. Nakon izbora u desetom mjesecu nastavit ćemo raditi na obezbjeđivanju novih radnih mjesta."

Dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Jerko Ivanković Lijanović, je napomenuo: "Da smo posljednjih dvadeset ili bar petnaest poslijeratnih godina popunjavali listiće na izborima, ne bi sigurno bili u situaciji u kojoj se rad ne cijeni, a mito, korupcija, nepravda i siromaštvo da su na svakom koraku. Budite uvjereni da ću se kao budući član Predsjedništva BiH boriti za vaše interese kao što sam to radio u protekle četiri godine u Parlamentarnoj skupštini BiH. Očistiti ćemo zemlju od kriminala i korupcije i povesti je u Euroatlanske integracije, a posebno ćemo voditi računa o etničkoj suradnji ravnopravnih naroda u Bosni i Hercegovini."

U ime Udruženja poljoprivrednika u BiH, predsjednik Miro Pejić, naglašavajući obavezu svih građana da izađu na izbore, a posebno poljoprivrednici, uz zahvalnost što su se odazivali svim akcijama Udruženja, protsetima i naporima za gradnju boljeg položaja poljoprivrednika, je dodao: "Sada kada je došlo vrijeme da ostanemo zajedno i da se na drugi način izborimo za sva naša prava na jedan demokratski način koji je svima dostupan ukoliko za to pokažemo malo dobre volje. Zahvaljujem se Narodnoj stranci Radom za boljitak koja je meni kao predsjedniku Udruženja poljoprivrednika u BiH i svim poljoprivrednicima na svim razinama omogućila da se kandidiraju na svojim listama i da na taj način budemo dostupni svome članstvu, da se sa ulice premjestimo u zastupničke mandate i pokušamo zaštiti svoje interese i ostvariti svoje potrebe."

Kandidat za predsjedatelja Vijeća ministara BiH i predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, Mladen Ivanković Lijanović, ovom priliko je zaključio: "Posljednjih dvadeset godina demokratije u Bosni i Hercegovini imamo umjetno podijeljene narode. Vlast u BiH nema ekonomsku politiku, a ko je vodi, to nije ni čudo. Ja vjerujem u ove ljude a naša zemlja i svi mi u njoj nemamo pravo na siromaštvo. Promjenom porezne politike, smanjenjem poreza na osnovne životne namirnice, smanjenjem poreza na rad, povećanjem poreza na luksuz, zaštitom i stimulacijom domaće proizvodnje, za građane Bosne i Hercegovine i za vas dragi moji Širokobriježani moguće je obezbijediti 100 000 novih radnih mjesta i sačuvati 10 milijardi KM za nova ulaganja, što smo mi kazali u našem ekonomskom programu za mandat 2010-2014."

Nakon Širokog Brijega "Plava revolucija" Narodne stranke Radom za boljitak u narednim danima posjetiti građene Gruda, Ljubuškog i Posušja, saopćeno je iz ove stranke.