"Nemamo razloga za slavlje"
0

FOTO / Revolt: BiH je država tajkuna i korumpiranih političara

Piše: D. Brkić
Omladinski pokret Revolt iz Tuzle na Dan državnosti BiH još jednom je iskazao svoje nezadovoljstvom stanjem u državi. Noseći transparent: "BiH nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska" i "Mi nemamo razloga za slavlje" na svoj način su obilježili 68 godina od zasjedanja ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu na kojem je obavljena državnost Republike BiH.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
"Živimo u državi u kojoj je polovina stanovništva na rubu siromaštva, u kojoj je gotovo jedna broj zaposlenih i nezaposlenih, u kojoj mladi nemaju perspektivu, a penzioneri sigurnu starost. Živimo u državi kojom vlada neodrživa i korumpirana administracija, kojom orgijaju fašističke bande, u kojoj predstavnici naroda o sudbini svih nas odlučuju na sastancima u italijanskim vilama. Zbog svega toga građani BiH nemaju pravi razlog za proslavljanje Dana državnosti, ali niti ijednog drugog praznika", kazao je predsjednik OP Revolt Gordan Isabegović.

Zbog anarhičnog stanja u državi, aktivisti OP Revolt željeli su građanima BiH ukazati na potrebu solidarnosti i otporu postojećem stanju u državi, koje se karakteriše nacionalizmom, korupcijom i nejednakošću.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Nakon što su tačno u podne krenuli sa Trga slobode, tridesetak aktivista Revolta otišli su do Narodne kuhinje Imaret gdje su uručilu donaciju. Na koncu su još jednom konstatirali kako Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, te da je Bosna i Hercegovina, trenutno, država tajkuna i korumpiranih političara!