BiH
178

Revizori okupirali stajališta i vozila, GRAS se nada većoj prodaji karata

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Građani Sarajeva danas se nisu mogli voziti tramvajem ili trolejbusom bez vozne karte. Na većini stajališta stajalo je nekoliko revizora koji su kontrolirali putnike.

Svi oni koji nisu imali voznu kartu nisu mogli ući u vozilo javnog gradskog prijevoza, odnosno morali su je kupiti. Za to vrijeme vozila su zadržavana.

Osim uposlenika GRAS-a koji inače kontroliraju putnike u gradskom prijevozu, danas su radili i drugi uposlenici koje građani Sarajeva nisu imali priliku ranije vidjeti. Među kontrolorima bilo je više ženskih osoba nego inače.

Građani se nisu bunili svjesni da je kupovina karata obavezna, no kod revizora je bila primjetna doza nervoze, u što se uvjerio fotoreporter portala Klix.ba kojeg je danas na stajalištu na Marijin-Dvoru verbalno napao jedan od revizora pokušavajući ga spriječiti u obavljanju posla.

Preduzeće GRAS najavilo je aktivnost pojačane kontrole voznih karata prošle sedmice s ciljem povećanja stepena naplate, sprečavanja pojave falsifikovanja voznih dokumenata - karata i kupona za prijevoz, te poštivanja pravila korištenja javnog gradskog prijevoza.

Iz preduzeća GRAS zamolili su putnike za punu podršku u realizaciji predviđenih aktivnosti, kako bi zajedno spriječili svaku moguću zloupotrebu od nesavjesnih putnika, kao što je izbjegavanje plaćanja prijevoza, falsifikovanje karata, te remećenje javnog reda i mira.