BiH
282

Renovirana Klinika urgentne medicine KCUS-a

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Klinika urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu u proteklih 20 dana je renovirana, a osim rekonstruirane unutrašnjosti, napravljena je i nova tunelska sabraćajnica kroz koju ugroženi pacijent do urgentne medicine može stići za nešto više od minute.

Generalni direktor KCUS-a Rusmir Mesihović danas je kazao da će na ovaj način biti pružena još bolja i adekvatnija zdravstvena zaštita te brži prijem u urgentnom centru.

"Mi kao najveća ustanova u BiH i jedna od najvećih na Balkanu pozitivnim pomacima nastojimo poboljšati zdravstvenu zaštitu svih građana", rekao je Mesihović prilikom prezentacije renoviranih prostorija.

Podsjetio je da kroz Klinički centar u Sarajevu dnevno prođe 12.000 ljudi, te da je zbog toga neophodno osigurati adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Mirela Imširija iz tima zaduženog za implementaciju projekta rekonstrukcije kazala je da se radilo o veoma zahtjevnom projektu koji je urađen u kratkom periodu.

Renovirano je 4.250 kvadratnih metara od čega prostor nove klinike urgentne medicine pokriva 1.360.

"Nijedan dan, nijedan sektor nije prestao s radom. Naša tehnička ekipa je radila 16 sati dnevno da bismo ovo uspjeli", navela je Imširija.

Osim toga, danas je rečeno da je taj klinički centar zvanično postao Univerzitetski klinički centar s novim logom, te da je Rektorat UNSA za to dao uvjerenje.