Univerzitet "Džemal Bijedić"
0

Rektor i četiri prorektora podnijeli ostavke

SRNA
Rektor Ahmed Džubur i četiri prorektora Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru podnijeli su ostavke zbog lošeg odnosa Vlade i Ministarstva obrazvovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, javio je danas Radio BH1.

Rukovodstvo ove visokoškolske institucije odlučilo je da se povuče sa pomenutih funkcija zato što Vlada i Ministarstvo obrazvovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona nisu u roku, koji je istekao juče, uplatili 650.00 KM Univerzitetu ''Džemal Bijedić''.

Prema istom izvoru, odluka o podnošenju ostavki bila je već pripremljena i dodatno potvrđena nakon što je resorni ministar Esad Dželilović prije nekoliko dana odbio da uopšte komentariše zahtjeve Uprave univerziteta.

Rektor Džubur je ranije objasnio da razlog za podnošenje ostavki leži u činjenici da se odnos kantonalne vlasti prema Univerzitetu ''Džemal Bijedić'' nije promijenio nabolje, nego je čak nastavljena eliminacija Univerziteta iz sistema normalnog kantonalnog finansiranja.