BiH
11

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na Soukbunaru

Klix.ba
Ukoliko vremenske prilike dozvole, okončanje radova na rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže u ulicama Jusufa Tanovića i Vefika Karabdića se očekuje do kraja novembra ove godine.

Kako su naveli iz Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, koji je zadužen za realizaciju i nadzor projekta, do sada je okončano oko 40% planiranih radova. Projekt finansira Općina Centar sa 430.000 KM a realizira se u okviru sanacije klizišta na lokalitetu Soukbunara.

Na osnovu glavnog projekta, kojeg su uradili stručnjaci KJKP Vodovod i kanalizacija, duž Ulice Jusufa Tanovića planirana je zamjena dotrajalih kanalizacionih cijevi odnosno postavljanje po 450 metara cijevi za fekalnu i kišnu kanalizaciju, kao i 220 metara novih vodovodnih cijevi. U ulici Vefika Karabdića će biti postavljano po 230 metara kanalizacionih cijevi za fekalnu i kišnu kanalizaciju te 240 metara novih vodovodnih cijevi.

"Radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Jusufa Tanovića i Vefika Karabdića započeti su u septembru ove godine i, s obzirom na povoljne vremenske uvjete, do sada teku planiranom dinamikom, mada su ove dvije ulice relativno uske, zbog čega je uposlenima firme Unigradnja otežano manevrisanje građevinskim mašinama. Imajući u vidu da se približava kraj građevinske sezone, asfaltiranje ove dvije ulice po završetku rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije odgođeno je za proljeće naredne godine", kazali su iz Zavoda za izgradnju.

Općina Centar je za sanaciju klizišta na svom području u ovogodišnjem budžetu izdvojila 1.920.000 KM.