Suđenje Margareti Hadžić
0

Rekonstrukcija krvavog obračuna u naselju Brđani

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
S prvim mrakom, u tuzlanskom naselju Brđani, obavljena je rekonstrukcija krvavog obračuna koji se 26. aprila odigrao u kući Margarete Hadžić zvane Marga. Podsjetimo kritičnog dana u ranu zoru Margareta Hadžić je pucnjima iz pištolja teško ranila službenike Jednice za podršku MUP-a TK Draženka Vujanovića iz Lukavca i Mladena Divkovića iz Tuzle.

Akcija je izvedena po naredbi Kantonalnog suda, a tuzlanski specijalci su trebali stvoriti uslove za neometan pretres kuće Margarete Hadžić zbog sumnje da se ona bavila prodajom narkotika. No, nakon što su razvaljena ulazna vrata i nakon što su službenici policije pod kontrolu stavili njenog sina Amera, Margareta Hadžić je iz pokrovlja kuće osula paljbu, a u razmjeni vatre i sama je ostala bez prsta na ruci.

Ona je prije dva dana u Kantonalnom sudu izjavila kako nikada ne bi pucala na policajce da nije bila pod uticajem lijekova i da nije pomislila kako su kriminalci, koji su joj ranije prijetili, došli da je ubiju.

Svoje viđenje krvavog obračuna najprije su iznijeli službenici policije, a potom i optužena Margareta Hadžić. Naredno ročište u Kantonalnom sudu bit će naknadno zakazano.