Bugojno
0

Reis Cerić posjetio porodicu poginulog policajca

FENA
reis Mustafa ef. Cerić (Foto: Radio Slobodna Evropa)
reis Mustafa ef. Cerić (Foto: Radio Slobodna Evropa)
Porodicu poginulog policajca Tarika Ljubuškića, danas je posjetio Mustafa Cerić, reisu-l-ulema IZ-a u BiH, u pratnji glavnog bugojanskog imama Vehida ef. Arnauta, predsjednika Medžlisa IZ-a Bugojno Harisa Mujića i načelnika Hasana Ajkunića. U kući žalosti proučio je Fatihu i dovu za mir i sigurnost u našoj zemlji te poručio da je napad na Policijsku stanicu Bugojno ozbiljan događaj iz kojeg svi moraju izvući pouku.
  • Poruka iz Bugojna je da se ovaj čin nije smio dogoditi. Mnogo je pitanja koja traže odgovore. Naredbodavce ovog gnusnog i bezumnog čina terorizma, koji je imao za posljedicu ubistvo jednog našeg brata, časnog policajca, koji je čuvao red i mir u ovome mirnom Bugojnu, sve nas je uznemirio. Dodatno uznemiruje činjenica i pretpostavka da ima još ljudi koji bi u našem društvu i u našoj zajednici mogli počiniti ovako nešto. Nadam se da će ovo biti povod da se posebno uozbilje oni koji su javno obećali da će čuvati red i mir. Najčasnije bi bilo da oni koji nisu u stanju da osiguraju nama građanima da mirno spavamo, podnesu ostavke na svoje položaje i prepuste onima koji znaju, hoće i mogu čuvati red i mir u našoj dragoj BiH, kojoj ne trebaju podjele, mržnja i eksplozije, već ljubav, mudrost i hrabrost da se suočimo ovakvom zlu, naglasio je reis Cerić.

Dodao je da je na cijeloj zajednici i odgovornim institucijama da se kao nikada do sada uhvate ukoštac s problemom terorizma u BiH.