BiH
0

Regionalna konferencija "Zdravi mladi - investicija u budućnost"

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Regionalna konferencija "Zdravi mladi - Investicija u budućnost" održat će se danas i sutra u Sarajevu, najavljeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Dvodnevnu regionalnu konferenciju organiziraju predstavnici projekta "Mladi i zdravlje na Balkanu" (BYHP) u saradnji s Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom zdravlja Srbije, Ministarstvom omladine i sporta Srbije, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS-a, Federalnim ministarstvom zdravstva i Odjeljenjem za zdravstvo Brčko Distrikta.

Projekt "Mladi i zdravlje na Balkanu", podržan od vlade Kanade, putem Kanadske organizacije za međunarodni razvoj (CIDA), u posljednje tri godine uspješno provodi aktivnosti s osnovnim ciljem da pruži podršku u poboljšanju zdravlja mladih u BiH i Republici Srbiji putem olakšavanja pristupa mladih primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Regionalna konferencija je prilika da oko 150 najavljenih učesnika prezentira rezultate ostvarene u toku navedenog projekta u BiH i Srbiji, te da se još jednom razmijene iskustva i razmotre mogućnosti za održivost postignutih rezultata.