Osigurano 305.000 KM
0

Reflektori na stadionu "Grbavica"

FENA
Općina Novo Sarajevo u saradnji s Vladom Kantona Sarajevo, Ministarstvom za sport i kulturu KS-a i Gradskom upravom, u budžetu za 2008. godinu osigurala je sredstva za dva projekta koja se realizuju na prostoru stadiona "Grbavica”.

U augustu Općina je s firmom "In" potpisala ugovor o rekonstrukciji pomoćnog stadiona te s Nogometnim klubom "Željezničar" o sanaciji rasvjete - reflektora glavnog stadiona.

Nakon potpisivanja navedenih ugovora, Općina Novo Sarajevo raspisala je konkurs za najpovoljnijeg izvođača radova na sanaciji reflektora, a taj posao pripao je firmi "Epta", sa čijim je direktorom Salemom Hadžiahmetovićem, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo danas potpisao ugovor o izvođenju radova.

Na stadionu će biti postavljena četiri uskokutna sportska reflektora s metal-halogenim žaruljama te s nekorozirajućim kućištem (kombinacija aluminija, stakla i inoks čelika).

Glavni stadion "Grbavica" će u finalnom izgledu biti konstruiran prema standardima FIFA-e i UEFA-e sa 128 rasvjetnih tijela i četiri reflektora da bi prijenos utakmica bio što adekvatniji njihovom gledateljstvu.

Po riječima načelnika Koldže, Općina Novo Sarajevo je u 2008. izdvojila 5,5 miliona KM, a sve radi afirmacije mladih ljudi putem sporta.

"Potpisivanjem današnjeg ugovora, Grbavici ćemo vratit prijeratni izgled uništen posljedicama agresije. Našim sportistima ćemo osigurati sve neophodne i kvalitetne uvjete za održavanje utakmica, a iskreno se nadam da će i oni znati uzvratiti svima nama koji redovno pratimo njihova prvenstva", kazao je Koldžo. Dodao je da je potpisivanje današnjeg ugovora, kojem je prisustvovao i direktor NK "Željezničar" Samir Ahmedbegović, izuzetan primjer saradnje svih nivoa vlasti uključenih u realizaciju projekata koji imaju za cilj sklanjanje djece s ulica i njihovu afirmaciju putem sporta.

Početak sanacije reflektora na stadionu "Grbavica" očekuje se tokom ove sedmice, a rok za njihov završetak je 45 dana, zavisno od vremenskih uvjeta.

Investitor ovog projekta je Općina Novo Sarajevo s izdvojenih 305.000 KM.