BiH
0

Realizovan seminar "Nauči da se boriš za održivu budućnost"

Klix.ba
U četvrtak, 15. augusta 2013. godine završen je dvodnevni trening seminar "Nauči da se boriš za održivu budućnost", kojeg realizira udruženje za mlade Youth Prosperity iz Sarajeva.

Cilj projekta je bio edukovanje i osposobljavanje mladih ljudi da budu konkurentniji na tržištu rada kao i njihovo upoznavanje sa specifičnim bosanskohercegovačkim tržištem rada, unapređenje njihove poslovne komunikacije, te osposobljavanje za kvalitetno iskorištavanje vlastitog vremena.

Predavač mr. Kemal Šehović govorio je o neverbalnoj komunikaciji i čitanju govora tijela, tehnici upravljanja vremenom i načinima povećanja vlastite produktivnosti, unapređenju emocionalne inteligencije i umijeća ljubavi.

Dvodnevnom seminaru prisustvovao je Adi Arapović, diplomiran pravnik, koji je istakao da je realizacija cijelog projekta na zavidnom nivou, te da treba organizovati što više ovakvih seminara zbog novog znanja i novih iskustava.

"Stručna literatura koju koristimo na fakultetu ne sadrži ovakvu vrstu edukacije, s obzirom da je ovo na neki način alternativni pristup razvijanja samog sebe na poslovnom nivou", kazao je jedan od polaznika seminara, student master studija Komunikologije Nihad Katica.

Iz budžeta Općine Centar za 2013. godinu, dodijeljena su sredstva omladinskim organizacijama za mini projekte u iznosu od 21.300 KM, a za realizaciju ovog projekta Općina je izdvojila 1.500 KM.