Rođena uz fotografiju
12

Rea Mucović iz Trebinja je fotografkinja čije vrijeme tek dolazi

Piše: D. T.
Rea Mucović
Rea Mucović
Da BiH nije i ne mora biti isključivo zamlja negativnih stvari potvrđuje slučaj mlade Trebinjke Ree Mucović, uspješne fotografkinje čije vrijeme tek dolazi.

Za sebe kaže da je rođena sa fotoaparatom, jer potječe iz porodice koja se godinama bavila fotografijom. Rea je još kao mala provodila sate u fotografskoj laboratoriji, učeći uz svog oca, poznatog trebinjskog fotografa Slobodana Mucovića.

Ona sa ponosom ističe da je ponikla iz grada na Trebišnjici i BiH, a za portal Klix. ba kaže kako je kao djevojčica znala šta je njena prva ljubav i životni poziv.

"Kao srednjoškolka sam počela raditi za lokalne novine. Nakon toga su uslijedila priznanja i nagrade, kako domaćih, tako i inozemnih časopisa, pa sam već sa 17 godina dobila svoj prvi profesionalni posao za lokalne novine, gdje honorarno radim i danas", priča nam ova mlada, ali izuzetno perspektivna umjetnica.

Ona dodaje kako je u Beogradu upisala grafički dizajn, a uporedo sa tim i fotografiju kod Tomislava Peterneka. Rea trenutno radi kao samostalna fotografkinja te priprema samostalnu izložbu i nastavlja usavršavanje na polju dizajna.

Tokom posljednjih nekoliko godina ova mlada Trebinjka je učestvovala na mnogo izložbi i konkursa te je sarađivala sa dosta poznatih ličnosti iz svijeta fotografije, dizajna, glume i muzike.

Kako biste se uvjerili da mladu Trebinjku čeka velika karijera, portal Klix.ba vam donosi neke od fotografija ove mlade bh. umjetnice, pa o njemom radu i talentu prosudite sami.

Ukoliko želite saznati više informacija o njenom radu posjetite i Reinu internet prezentaciju