BiH
0

RDS Srebrenik i Gračanica: Jaka tuzlanska regija, jača BiH

Klix.ba
Regionalni demokratski savez (RDS) Tuzla nastavio je jučer preidizbornu kampanju u Tuzlanskom kantonu (TK) održavanjem radnog sastanka sa aktivistima u Gračanici, te predizbornim skupom u Srebreniku, kojem je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera ovog saveza.

Ovom prilikom Amir Selimović potvrđen je za predsjednika Općinske organizacije (OO) RDS Gračanica, dok je za predsjednika OO RDS Srebrenik potvrđen Muaz Mašić, koji je ujedno i kandidat na listi za Federalni parlament, saopštio je RDS.

Ističući da je RDS Tuzla politička opcija koja je za kratko vrijeme uspjela da okupi veliki broj ljudi različitih profila iz svih društvenih segmenata, Mašić je rekao da se ta jedinstvenost RDS-a najviše ogleda u tome što se akcenat rada i djelovanja nastoji staviti na tuzlansku regiju, što razumiju građani Srebrenika, jednako kao i građani Tuzle, Gradačca, Gračanice ili bilo koje druge općine.

Kako je naveo, bez jake tuzlanske regije, nema ni jake BiH, što je ujedno i izborni slogan RDS-a.

Predsjednik RDS Tuzla i nosilac liste za Federalni parlament Alija Azabagić naveo je da se oni koji su na vlasti 20 godina ponovo nalaze na plakatima i kandidatskim listama, samo sa drugim parolama koje nisu ništa drugo nego privlačne fraze čija je suština laž.

Napomenuo je i da niko od njih ne govori o konkretnim urađenim stvarima, kao što su programi revitalizacije Konjuha i Dite, za koje se RDS danonoćno borio.

Azabagić je istaknuo da RDS pokušava doći do konkretnih rješenja za probleme tih firmi, za koje vremena više.

Šemsudin Muminović, predsjednik Izbornog štaba RDS Tuzla, naročitu zahvalnost iskazao je mladima koji se u sve većem broju svakodnevno okupljaju oko ideje RDS-a.

Skupove su podržali i drugi kandidati RDS Tuzla, i to za Skupštinu TK Ramadan Kabashi, Aida Džinić, Sandra Suljić, Javra Brković, Amir Hadžić, Nusret Redžić, Edin Eminović, Mahir Bričić, Ibrahim Suljkanović i Omer Isović, te kandidati sa liste za Federalni parlament Amelina Kunosić i Haris Kuduzović.