Nevenko Herceg
0

Raznolikost kultura u funkciji razvoja turizma u BiH

FENA
U povodu 27. septembra - Svjetskog dana turizma, federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg još jednom je potvrdio čvrstu opredijeljenost za održivi razvoj turizma baziran na dogovoru s lokalnim zajednicama i turističkim djelatnicima, turizam koji podrazumijeva prepoznavanje i očuvanje specifičnih prirodnih, kulturno-povijesnih i tradicijskih vrijednosti svih područja BiH.

U svojoj izjavi ministar Herceg je istakao da posebno raduje što "možemo reći da smo, usprkos posljedicama globalne ekonomske krize, u potpunosti uspjeli u namjerama da i ova sezona, u okviru objektivnih okolnosti, bude uspješna".

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma "Turizam, slavljenje razlika" poziv da se nitko ne zatvara u vlastite granice, nego da se otvori i sučeljava s različitim načinima života i mišljenja uz visoki stupanj odgovornosti i poštivanja različitosti, navodi ministar Herceg.

S obzirom na prirodne i kulturne potencijale i svekoliku raznolikost BiH, kako je dodao ministar Herceg, naš je daljnji turistički razvoj neupitan uz još snažniju političku volju koju moramo osigurati, ali i interdisciplinarni pristup koji bi omogućio razvoj u smjeru odredišta visoke vrijednosti, uz istodobno očuvanje prirodnih i kulturno-povijesnih vrijednosti kojima BiH obiluje.