Svjedočenje građana
0

Razlog odgađanja leta iz Libije bio je novac

SRNA
Građani BiH koji su trebali da budu evakuisani u srijedu letom libijske kompanije ''Buraq'' u BiH rekli su da razlog odgađanja leta nisu "vremenske neprilike, nego novac".

"Vrijeme je odlično, lažu da je nevrijeme. Jedan avion uopšte neće da krene jer nam traže pare, a mi imamo karte. Traže nam po 320 eura", rekao je jedan od građana za Federalnu televiziju.

Sarajevski aerodrom još nema potvrde da li je avion "BH Airlinesa" sa 144 mjesta krenuo sa aerodroma u Tripoliju sa građanima BiH koji treba da budu evakuisani iz ove zemlje.

Dežurni dispečer aerodroma rekao je Srni da očekuju slijetanje aviona oko 22 sata, ali da nemaju nikave potvrđene informacije od "BH Airlinesa" o tome kada je i da li je avion poletio. Iza 23 sata su za Sarajevo-x.com sa Sarajevskog aerodroma također rekli da nemaju zvanične potvrde da je avion "BH Airlinesa" uopće poletio iz Libije. 

Prema procjenama Ambasade BiH u Libiji, u ovoj zemlji nalazi se između 1.200 i 1.500 državljana BiH. U neredima u Libiji, koji su počeli 15. februra, do sada je poginulo više od 300 ljudi.