BiH
7

Različiti kulturno-vjerski sadržaji povodom rođendana poslanika Muhammeda

Klix.ba
Medžlis islamske zajednice u BiH od 3. do 31. januara 2014. godine organizuje manifestaciju "Dani o Allahovom Poslaniku: Selam, ja Resulallah“ kojom obilježavanju rođendan poslanika Muhammeda a.s.

"Manifestacija ima za cilj da promovira univerzalne vrijednosti iz Poslanikova života: ljubav, suživot, mir i poštovanje čovjeka; istakne naša najdublja osjećanja ljubavi i poštovanja prema ljudskoj i poslaničkoj veličini Muhammeda, a.s., i potakne kreativne sposobnosti djece i mladih koji će biti aktivno uključeni u realizaciju programa“, saopćeno je iz Medžlisa IZ Sarajevo.

Svečano otvaranje manifestacije bit će u srijedu, 3. Januara, na platou ispred Baščaršijske džamije u 18:00 sati. Centralna Mevludska svečanost bit će upriličena 13. Januara u vrijeme podne namaza u Begovoj džamiji. Pored niza tribina i predavanja, bit će održano i Omladinsko druženje sa Sulejmanom Bulgarijem 24.01. u velikoj Sali Općine Novi Grad.

Predavanja će održati dr. Mustafa Hasani, prof. dr. Esad Duraković, prof. dr. Fahira Fejzić-Čengić, te prof. dr. Zuhdija Adilović.

Manifestacija će biti zatvorena koncertom "Večer ilahija i kasida“ 31. januara u Domu mladih koji počinje u 19:00 sati.