Sve je trajalo dvije minute
0

FOTO / Razbojnici opljačkali Komercijalnu banku, pa zapalili kombi koji su vozili

SRNA
Komercijalna banka Banja Luka (Foto: SRNA)
Komercijalna banka Banja Luka (Foto: SRNA)
Četiri nepoznata lica, koja su se dovezla u bijelom kombiju obilježenim amblemom Agencije za obezbjeđenje imovine i lica "Alfa Security", opljačkala su jutros Komercijalnu banku u centru Banje Luke, javlja dopisnik Srne sa mjesta događaja. Pretpostavlja se da je odneseno oko milion KM.

Izvor koji je želio da ostane anoniman rekao je Srni da su razbojnici u 7.41 sati došli pred ulaz u banku u Gospodskoj ulici, a objekat su napustili tačno u 7.43 sati, tako da je pljačka trajala nepuna dva minuta.

Jedan pljačkaš bio je za volanom u kombiju, dok su trojica izvršila pljačku. Jedan pljačkaš bio je obučen u kombinezon Agencije "Alfa Security", dok su preostala dvojica bila obučena u crne neobilježene kombinezone. 

Dvojica su bila naoružana automatskim puškama, a treći najvjerovatnije sa puškom skraćene cijevi - pumparicom.

Dva naoružana pljačkaša sa velikom putnom torbom  došla su do trezora banke, iz kojeg su odnijela za sada neutvrđenu količinu novca. 

Pljačkaši su tom prilikom razoružali dvojicu pripadnike Agencije "Volf" koja obezbjeđuje Komercijalnu banku i od njih oduzeli  dva pištolja marke "štajer". 

Oni su se nakon pljačke odvezli kombijem u nepoznatom pravcu. Kombi su potom zapalili u Ulici Anke Drakulić i presreli automobil Golf trojku nepoznate registracije. 
Policija još traga za pljačkašima.