Spremaju mirne proteste
1

Ratni saborci: Udar na Vikića je udar na BiH

Piše: N. Jamaković
Dragan Vikić: Neupitna podrška
Dragan Vikić: Neupitna podrška
Bivši pripadnici specijalnog odreda MUP-a RBiH, koji su u proteklom ratu herojski stali u odbranu naše zemlje pod komandom Dragana Vikića, odlučno su uz svog komandanta u situaciji kada se govori o njegovom, kako kažu, nepravednom penzionisanju.

Okupljeni u Udruženju veterana Odreda policije Bosna, bivši pripadnici herojske jedinice poznate po nazivu "Vikićevci" sinoć su održali vanrednu sjednicu na kojoj su iskazali nesebičnu podršku Draganu Vikiću.

"S jedne strane se govori kako su ispunjeni zakonski uvjeti da Vikić ide u penziju, dok on sam ističe da još uvijek nema dovoljno staža za penziju, tako da je sva ta situacija pomalo konfuzna. No, mi smo svakako na strani našeg komandanta i pružit ćemo mu punu podršku u nastojanju da ne ode u penziju. Mislim da ćemo u dogledno vrijeme, ako se situacija ubrzo povoljno ne riješi, izaći na mirne proteste i iskazati našu podršku legendi odbrane Sarajeva i BiH", rekao je za Sarajevo-x.com generalni sekretar Udruženja Željko Panić.

Ratni Vikićev specijalac Senad Malić kaže da komandant Vikić nije zaslužio da mu se ovo dešava, niti da ode u penziju na ovakav način.

"Ovaj slučaj sve više postaje ispolitiziran i mi ćemo vjerovatno u narednim danima izaći na mirne proteste i pružiti podršku Vikiću, kako bi on ostao na svom radnom mjestu. On sigurno nije zaslužio da mu se ovakvo nešto dešava. Taj čovjek je sinonim otpora i odbrane BiH i udar na njega je udar na BiH. Današnju podršku Draganu Vikiću mi smatramo odbranom vrijednosti za koje smo se u ratu borili", kazao nam je Malić.