BiH
22

Ratni heroji: Obilježena godišnjica pogibije Meldina Hajdarevića

FENA
Sa prošlogodišnjeg obilježavanja godišnjice (Foto: Arhiv)
Sa prošlogodišnjeg obilježavanja godišnjice (Foto: Arhiv)
Članovi Kluba Patriotske lige općine Tuzla su na Nišićkoj visoravni obilježili 21. godišnjicu pogibije borca Armije Republike BiH, ratnog heroja i Zlatnog ljiljana Meldina Hajdarevića, koji je na tom mjestu izgubio život braneći Bosnu i Hercegovinu.

Saborci, porodica, prijatelji i mještani Hajdarevićeve rodne Gornje Tuzle proučili su fatihu i položili cvijeće te su se prigodnim obraćanjem prisjetili njegovog lika i djela, saopćio je Klub Patriotske lige općine Tuzla.

"Klub Patriotske lige zajedno sa Meldinovom porodicom i saborcima već godinama dolazi ovdje. To je dio duga koji imamo prema našim bosanskim šehidima koji su dali svoje živote da bismo mi bili u slobodnoj državi Bosni i Hercegovini", kazao je Salko Bukvarević, član Patriotske lige i saborac Meldina Hajdarevića.

O njegovom liku i djelu govorili su i predstavnici Organizacije šehida i poginulih boraca općine Tuzla kao i Saveza Organizacija šehida i poginulih boraca TK-a.

Meldin Hajdarević izgubio je život u selu Ravne u akcijama odbrane jedinog koridora za Tuzlu. U toku agresije se borio na svim ratištima širom Bosne i Hercegovine - od Bosanskog Broda, Gradačca, Teočaka, Goražda, a u borbenim akcijama je tri puta ranjavan.

Dobitnik je i Zlatne plakete Grada te je nekadašnji član Muslimanskog omladinskog saveza.

Patriotska liga općine Tuzla obilježavanjem godišnjice njegove smrti sjeća se i svih ostalih šehida i palih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Rodbina, prijatelji i saborci Meldina Hajdarevića će u Bijeloj džamiji u Gornjoj Tuzli proučiti hatmu i obići njegov mezar.