Advokat Šaljić potvrdio
0

Ratko Mladić prebačen iz pritvorske bolnice u ćeliju

SRNA
Ratko Mladić (Foto: AFP)
Ratko Mladić (Foto: AFP)
Miloš Šaljić, advokat porodice Mladić, izjavio je danas Srni da je nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske, ratni zločinac Ratko Mladić prebačen iz pritvorske bolnice u Hagu u ćeliju i da je njegovo zdravstveno stanje i dalje nepromijenjeno.

On je najavio da će porodica Mladić u toku sljedeće sedmice posjetiti ratnog zločinca u Haškom tribunalu, te da je u toku procedura izdavanja ličnih dokumenata.

Što se tiče tima Mladićeve odbrane, Šaljić je rekao da za sada ne može da govori o imenima, ali da su u toku razgovori o tome. On je potvrdio da je Srbija uplatila zaostale penzije ratnom zločincu Ratku Mladiću, kojem je posljednja penzija isplaćena decembra 2005. godine.

"Problem je bio da porodica dobije ovlaštenje, što smo mi završili dok je Ratko Mladić bio u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu. Sada su penzije isplaćene", naglasio je Šaljić.

Što se tiče 14.000 eura, zaplijenjenih prilikom jednog od pretresa porodične kuće na Banovom brdu, advokat Šaljić kaže da imaju obećanje Tužilaštva za ratne zločine Srbije da će taj novac biti vraćen. 

"Oduzeli su ga protivzakonito i zbog toga tužimo Srbiju, ali to nije dovoljno i sada tražimo kamate i troškove sudskog postupka, jer je potraživanje novca vršeno u sudskom procesu", objasnio je Šaljić.