Pozlilo mu na suđenju
8

Ratko Mladić ostaje u bolnici

SRNA/Klix.ba
Ratko Mladić (Foto: Arhiv/AFP)
Ratko Mladić (Foto: Arhiv/AFP)
Haški optuženik Ratko Mladić ostat će u bolnici do daljeg nakon što mu je, usljed visokog krvnog pritiska, jutros pozlilo tokom suđenja u Haškom tribunalu, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

On je naveo da trenutno ne može da kaže kakvo je zdravstveno stanje Mladića i kada će biti završena ispitivanja, te da će se o tome više znati sutra.

"Moj otac će sigurno noćas prenoćiti u bolnici", rekao je Darko Mladić i dodao da se njegov otac neće pojaviti na novoj raspravi koju je sudija Alfons Ori zakazao za sutra u 9 sati.

Darko Mladić ne očekuje da će se njegov otac na suđenju pojaviti prije ponedjeljka, 16. jula, te ističe da će i porodica i javnost o svemu biti obaviješteni sutra, nakon što raspravno vijeće ujutro ponovo razmotri situaciju.

On napominje da je očigledno da to što je odbrana tražila skraćivanje punog radnog vremena Mladićevog suđenja govori o lošem zdravstvenom stanju njegovog oca.

"Porodica se nada da će Tribunal uzeti u obzir ovu činjenicu jer veruje da je svima u interesu da se njegovo zdravstveno stanje što više očuva", istakao je Darko Mladić.

Glavni pretres prekinut je danas u Haškom tribunalu zbog pogoršanog zdravstvenog stanja Mladića.