BiH
0

Ratifikovati ugovor sa Vatikanom

SRNA
Komisija za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dala je pozitivno mišljenje i preporuku Predstavničkom domu za davanje saglasnosti za ratifikovanje ugovora BiH i Vatikana o dušebrižništvu katoličkih vjernika, pripadnika Oružanih snaga BiH.

Na sjednici je dato pozitivno mišljenje i preporuka Predstavničkom domu BiH za otkazivanje davanja saglasnosti za ratifikovanje Evropske konvencije o zaštiti arheološke baštine, koja je usvojena u Londonu 6. maja 1969. godine, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

 Dato je pozitivno mišljenje i preporuka Predstavničkom domu BiH za ratifikovanje sporazuma Savjeta ministara BiH i Vlade Francuske o saradnji u oblasti unutrašnje bezbjednosti. 

Članovi Komisije dali su pozitivno mišljenje i preporuku Predstavničkom domu parlamenta BiH za davanje saglasnosti za ratifikovanje Protokola o vodi i zdravlju uz Konvenciju o zaštiti i korištenju prekograničnih vodotoka i međunarodnih jezera iz 1992. godine.

Primljeni su k znanju materijali, koji se odnose na informacije i izvještaje sa sastanaka u vezi spoljnopolitičkih aktivnosti Parlamentarne skupštine BiH, navodi se u saopštenju.