Promjene u SNSD-u
0

Raspušteni općinski odbori u Rogatici i Bratuncu

SRNA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik raspustio je danas općinske odbore ove stranke u Rogatici i Bratuncu i imenovao privremene općinske odbore SNSD-a u ovim mjestima.

Privremeni općinski odbor SNSD-a Rogatica ima 27 članova, a za njegovog predsjednika imenovan je Milorad Jagodić, dok privremeni općinski odbor Bratunca ima 15 članova i za njegovog predsjednika imenovana je Slavica Jovanović, saopšteno je iz Glavnog odbora SNSD-a.

U saopštenju se navodi da privremeni općinski odbori Rogatice i Bratunca imaju sva ovlaštenja općinskih odbora i da će kao takvi funkcionisati dok se ne provedu unutarstranački izbori u općinskoj organizaciji.

Privremeni općinski odbori dužni su da provedu izbore u roku od šest mjeseci od dana raspuštanja, u skladu sa opštim aktima SNSD-a i Pravilnikom o unutarstranačkim izborima.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, navodi se u obrazloženju odluke koju je potpisao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Dosadašnji predsjednik Općinskog odbora SNSD-a Bratunac bio je Miladin Jovanović, a predsjednik Općinskog odbora SNSD-a Rogatica bio je Slobodan Planinčić.