BiH
20

Raspisana međunarodna potjernica za dvojicom osumnjičenih za ubistvo Ramba

Piše: E. G.
Mervan Šljivar i Mehmed Rekić
Mervan Šljivar i Mehmed Rekić
Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo je međunarodnu potjernicu za još dvojicom osumnjičenih za ubistvo Nedžada Kličića Ramba, kik-boksera iz Cazina, koji je likvidiran u ugostiteljskom objektu "Gold" u naselju Ostrožac 14. septembra.
Kako je poznato, u izvršenju ovog krivičnog djela učestvovala su četverica maskiranih muškaraca, među kojima i prethodno dvojica uhapšenih Haris Gredelj i Dragan Pavlović iz Prijedora.

Policija je raspisala potjernicu i za preostalom dvojicom Mervanom Šljivarom iz Prijedora i Mehmedom Rekićem iz Velike Kladuše.

Šljivar (sin Zijada) je rođen 4. novembra 1981. godine u Ljubljani, a nastanjen je u mjestu Čejreci bb., u Prijedoru. (JMB 0411981500407).

Rekić (sin Adila) rođen je 7. novembra 1981. godine u Velikoj Kladuši, gdje je i stalno nastanjen u naselju Todorovo bb. (JMB 0711981113830).

Klix.ba je istog dana kada je Kličić ubijen objavio da je motiv najvjerovatnije nevraćena novčana pozajmica, kao i to da je ubijeni ranije policiji prijavljivao prijetnje određenih osoba iz Prijedora. U policiji nam tada nisu mogli potvrditi ova saznanja.