Tuzla
0

Ranjeni vojnik EUFOR-a budan i u stabilnom stanju

FENA
Prema informacijama iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla ranjeni vojnik EUFOR-a, koji je navodno učestvovao na vojnoj vježbi u nekadašnjoj bazi Komanči kod Živinica, nakon hospitalizacije, koja je obavljena sinoć, budan je i u stabilnom je stanju. Konstatovane su mu teške povrede grudnog koša i lijeve podlaktice.

U Ministarstvu unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrđeno nam je da su sinoć oko 20.45 informirani da su dva vojnika EUFOR-a teško ranjena u, navodnoj voljnoj vježbi, te da su prebačeni u Univerzitetski klinički centar Tuzla na liječenje. U Kliničkom centru Tuzla tvrde da je kod njih na liječenju jedan pacijent, inicijala C.D. te da je smješten na Odjeljenje intenzivne njege Klinike za anesteziju i reanimaciju.

Zvaničnog stava EUFOR-a nema, ali ni zvanične potvrde da je uopće održana bilo kakva vojna vježba u bazi Komanči, što unosi dodatne zabune. Istovremeno, dodatne nejasnoće unosi i podatak, koji za sada nije dostupan, a to je koja je vrsta municije korištena prilikom vježbe, da li je to bila bojeva municija, što baš nije uobičajeno na vojnim vježbama ili su vojnici povrijeđeni na neki drugi način.