BiH
58

Ramić: U Srebrenicu treba privući investitore

FENA
Edin Ramić
Edin Ramić
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić prisustvovao je danas sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Ministar Ramić kazao je Feni da će Ministarstvo, kao i ranijih godina, pratiti i podržavati aktivnosti Organizacionog odbora te precizirao da će to ove godine biti na nešto višem nivou.

U radnoj posjeti s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem ministar Ramić razgovarao je o potrebama te općine u oblasti infrastrukture, stambene izgradnje, ekonomski održivog povratka.

"Mi smo kazali kakvi su programi i projekti kreirani u Ministarstvu, na koji način možemo surađivati. Mislim da ćemo ubrzo pristupiti konkretizaciji onoga što je dogovoreno, s nekoliko konkretnih projekata u oblasti infrastrukture. Nadam se kasnije i gradnji nekih industrijskih zona, privlačenju investitora, kreiranju novog poslovnog ambijenata u općini Srebrenica", kazao je.

Ministar Ramić zajedno s načelnikom Durakovićem ranije danas posjetio je Memorijalni centar Potočari, odao počast i položio cvijeće za nevino stradale žrtve.