BiH
0

RAK podsjeća na skori početak izborne šutnje

NINA
Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) podsjeća sve radio i TV stanice na poštivanje izborne šutnje neposredno pred izbore koji će se održati 2. oktobra.

Prema članku 7. Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata u izbornom razdoblju, u cijeloj Bosni i Hercegovini u razdoblju od 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, ne smije biti nikakvog medijskog pokrivanja bilo kakve političke aktivnosti. Razdoblje izborne šutnje traje do zatvaranja biračkih mjesta.

Potpuna zabrana medijskog praćenja bilo kakvih izbornih aktivnosti će stupiti na snagu u petak, 1. oktobra u 7 sati, a trajat će do 19 sati u subotu 2. oktobra, odnosno do zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta u BiH.

RAK također podsjeća RTV postaje da prema Pravilniku u razdoblju od 72 sata prije otvaranja biračkih mjesta, pa do završetka glasanja, mediji ne smiju objavljivati rezultate ispitivanja javnog mnijenja u vezi s glasovanjem i izborima.

Zabrana objavljivanja rezultata ispitivanja javnog mnijenja u vezi s glasanjem i izborima stupa na snagu u srijedu, 29. septembra u 7 sati i traje do 19 sati u subotu, 2. oktobra, odnosno do zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta u BiH.