BiH
0

Raiffeisen banka donirala 10.000 KM SOS Dječijim selima BiH

FENA
Predstavnici Raiffeisen banke danas su posjetili SOS Dječije selo Sarajevo te uručili donaciju povodom novogodišnjih praznika u iznosu od 10.000 KM.

Ovom donacijom nastavljena je dugogodišnja podrška Raiffeisen banke ovoj organizaciji, saopćeno je iz Odnosa s javnošću Raiffeisen banke.

"Drago nam je da smo danas u prilici da kroz uručenje ove donacije nastavimo pomagati rad SOS Dječijih sela BiH. Jedna od aktivnosti koju smo zajednički realizovali tokom desetogodišnje saradnje je otkup novogodišnjih čestitki koje su dizajnirala djeca ove organizacije. Već nekoliko godina, uz puno razumijevanje i podršku naših klijenata, umjesto slanja čestitki ova sredstva doniramo u humanitarne svrhe, u nastojanju da radost praznika podijelimo sa onima kojima je to najpotrebnije", istakao je direktor Raiffeisen banke Michael Mueller.

Predstavnici Raiffeisen banke ovom prilikom posjetili su i jednu SOS porodicu te SOS Društveni centar "Hermann Gmeiner" čiji cilj je povećanje kvalitete brige za djecu i omladinu.

"Izuzetno smo sretni što smo danas ugostili drage prijatelje i partnere iz Raiffeisen banke, koji već godinama podržavaju rad SOS Dječijih sela BiH. Drago nam je da u našoj zemlji imamo društveno odgovorne partnere poput Raiffeisen banke. Današnja donacija umnogome će olakšati rad naše organizacije, te izgradnju bolje budućnosti djece o kojoj brinemo. Našu misiju kojom želimo osigurati topli dom za svako dijete bilo bi znatno teže ispuniti da ne postoje kompanije, organizacije i individualci koji nas podržavaju", izjavio je direktor Nacionalne organizacije SOS Dječija sela BiH Amir Omanović.

Djelujući kao društveno odgovorna kompanija, Raiffeisen banka kontinuirano podržava različite institucije i organizacije koje se bave problematikom djece, unaprjeđenjem njihovih životnih uslova i zaštite njihovih prava.

U BiH djeluju dva SOS Dječija sela - u Sarajevu i Gračanici, u kojima se, kroz porodični model brige osigurava toplo i sigurno mjesto za odrastanje djece. Kroz programe jačanja porodica i podrške formalnom obrazovanju koje realizuje ova organizacija, SOS Dječija sela BiH dnevno pružaju različite vidove podrške za oko 1.000 djece.