BiH
6

Raguž: Svaki pedalj ove zemlje mora biti jednako tretiran

FENA
U sklopu cjelodnevnog posjeta Livanjskom kantonu, dužnosnici HDZ-a 1990, predvođeni predsjedničkim kandidatom Martinom Ragužem, jučer su posjetili općinu Bosansko Grahovo.

U popodnevnim satima Raguža je u Bosanskom Grahovu dočekala nekolicina članova i simpatizera HDZ-a 1990 koji su izrazili zadovoljstvo što Martin Raguž ali i ‘Devedesetka’ ne zaboravljaju na rubna područja Federacije BiH, koja su vrlo često marginalizirana.

"Kroz neformalno druženje, Grahovljani su iskazali podršku i čestitali na hrabrosti HDZ-u 1990 zbog samostalnog nastupa na izborima i političkog pluralizma kojeg su omogućili hrvatskom narodu u BiH", navodi se u saopćenju HDZ-a 1990.

Upriličeno je i predstavljanje kandidata koji se nalaze na listama za kantonalni, federalni i državni nivo.

"Sasvim je sigurno da su Grahovljani prepoznali kadrovsku stručnost kada je riječ o kandidatima na listama, od kojih je, prije svega, većina mladih i obrazovanih ljudi koji u politiku ulaze jer žele ostati ovdje i boriti se za ovu zemlju", stoji u sapćenju.

Skupu se obratio i Martin Raguž, kazavši kako je vrijeme za promjene i drugačiji pristup politike i političara prema nagomilanim problemima koji stoje pred BiH i usporavaju njen razvoj i evropske integracije.

"Danas iz Grahova jasno poručujem da je vrijeme da podvučemo crtu lošoj dugogodišnjoj politici, koja je sve građane srozala na minimum i dovela ih na rub egzistencije. Posebno ću izraziti poštovanje svima Vama koji živite i opstajete u rubnim entitetskim dijelovima jer znam da ste često zaboravljeni i zanemareni. Ovo je naša zemlja i svaki pedalj te zemlje mora biti podjednako tretiran ako želimo unaprijediti državu i društvo, u suprotnom, samo ćemo produžiti ovu agoniju koja je ionako proizvela dovoljno lošega", zaključio je Raguž, stoji u saopćenju.