BiH
294

Raguž priznao poraz: Ponosan sam na podršku koju sam imao iz cijele BiH

Piše: A. M.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Martin Raguž je gotovo 20 sati nakon završetka glasanja u Bosni i Hercegovini priznao poraz u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Lider HDZ-a 1990 istakao je da je ponosan na svoj rezultat koji je najbolji u historiji stranke, te na podatak da je imao podršku iz cijele države.

"Sto hiljada glasova koje sam dobio na predsjedničkom nivou najbolji je rezultat u historiji naše stranke i za 70 procenata bolji rezultat u odnosu na prošle izbore. Kao stranka smo ostvarili bolji rezultat na svim nivoima i imat ćemo svoje zastupnike u svim nivoima vlasti", kazao je okupljenim novinarima Raguž.

"Ponosni smo što smo imali podršku iz cijele Bosne i Hercegovine. Podatak da sam u Sarajevu drugi od svih predsjedničkih kandidata pokazuje gdje ide politička budućnost Bosne i Hercegovine", dodao je Raguž.

HDZ 1990 spreman je na saradnju sa svim strankama koje počivaju na demokratskim načelima.

"Mi smo spremni na saradnju sa svim strankama koje uvažavaju načela demokratije. Imat ćemo nultu stopu tolerancije za ekskluzivna tumačenja, monopol i dominaciju koju je smo snažno osjetili na svojoj koži. Partnerstvo i kompaktnost oko važnih pitanja i za hrvatski narod i za ovu zemlju apsolutno dolaze u obzir", kazao je Raguž.