BiH
2

Raguž: Predsjedništvo treba predvoditi evropski put BiH

Piše: E. G.
Martin Raguž (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Martin Raguž (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
HDZ 1990 je danas predao na vrijeme kandidatske liste za oktobarske, opće izbore. Kako je pojasnio Martin Raguž, predsjednik stranke i kandidat za člana Predsjedništva BiH, on je zadovoljan onim što će ova stranka ponuditi.

"Zadovoljan smo da smo u jednom relativno kratkom roku i kroz program i kroz kandidacijske liste i kroz novi val mladih i obrazovanih ljudi, kroz profil stranke te hrabrost i odlučnost da mijenjamo ovo stanje i iskoračimo, završili jedan važan posao. Najvažniji posao nas čeka, a to je da dođemo do srca, duše i uma birača i da svi skupa promijenimo ove izuzetno teške i složene političke, institucionalne i perspektivne situacije. Sa puno samopuzdanja ulazimo u ovu predizbornu utakmicu", kazao je Raguž.

Na pitanje šta smatra svojom prednošću u odnosu na ostale kandidate za hrvatskog člana Predsjedništva, on je kazao da sva istraživanja pokazuju da ima široku podršku, ne samo u hrvatskom narodu.

"Mislim da je vrijeme da se pošalju poruke kroz kandidaturu osoba i programa koje mogu nadilaziti etničku dimenziju. Treba graditi evropsku Bosnu i Hercegovinu i to je ono što treba raditi Predsjedništvo BiH. Treba poslati poruku da Predsjedništvo može biti institucija koja će predvoditi evropski put BiH", kazao je Raguž.

Dodao je da je ova stranka prošla kroz svojevrsnu katarzu. On je također rekao da će HDZ 1990 poštovati izbornu volju građana te izrazio uvjerenje da će Predsjedništvo BiH od oktobra raditi u punom kapacitetu na jačanju eurointegracija.