BiH
460

Raguž: Oni koji najavljuju referendum za otcjepljenje neće uspjeti u svojim nakanama

FENA
Martin Raguž: Ovo je naša zemlja
Martin Raguž: Ovo je naša zemlja
Pružamo ruku pomirenja drugima i drugačijima u ovoj zemlji. Vrijeme je da na temelju dijaloga gradimo bolju i sretniju budućnost za sve narode, građane i ljude koji žive u Bosni i Hercegovini - kazao je kandidat za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž tokom predizbornog skupa HDZ-a 1990 u Orašju, istaknuvši kako je vrijeme da se podvuče crta pod politiku sukobljavanja, podjela i vječitog traženja krivca u drugome.

"Posavina je kroz povijest bila duša i srce Bosne i Hercegovine. Onima koji najavljuju referendum za otcjepljenje, s ovoga mjesta želim poručiti kako neće uspjeti u svojim nakanama. Europska, demokratska i zaposlena Bosna i Hercegovina je moguća i bit će je", poručio je Raguž, istaknuvši kako je vrijeme da se podvuče crta pod hrvatsku politiku koja drži svijeću destruktivnim politikama.

"Narod ima moć. Iskoristite tu moć i glasajte po svojoj savjesti. Ukoliko HDZ 1990 dobije povjerenje spreman sam položiti račun za urađeno", istaknuo je Raguž, priopćeno je iz HDZ-a 1990.

On se također osvrnuo na nedavne poplave koje u pogodile ovo područje, kazavši kako državne institucije po tom pitanju nisu uradile svoj posao, dodavši kako je vrijeme da se vrati dignitet u institucije Bosne i Hercegovine koje će biti spremne odgovoriti na svaku situaciju.

" Mi ne nudimo odgovore, mi nudimo rješenja", kazao je Raguž istaknuvši kako je vrijeme za odgovornu politiku koja će biti preuzeti ulogu subjekta i biti pokretač rješavanja problema.

Tokom skupa obratio se i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a 1990 Orašje Saša Nedić, kazavši kako je vrijeme za jednu novu, odgovorniju politiku, te kako je vrijeme da se podvuče crta pod politiku koja je, "kako hrvatski tako i druge narode, kao i sve građane naše zemlje dovela u ovakav položaj".

Nositelj liste za Skupštinu Posavskog kantona Željko Josić kazao je kako je HDZ 1990 državotvorna, otvorena stranka s modernim i europskim pogledima utemeljenim na tradiciji i povijesti, te kako je vrijeme za bolju Bosnu i Hercegovinu i bolju i perspektivniju Posavinu, navodi se u saopćenju.