BiH
0

Raguž nema namjeru da se povuče iz izborne utrke

FENA
Dopredsjednik HDZ-a 1990 i kandidat Hrvatske koalicije HDZ 1990-HSP BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž izjavio je u četvrtak na javnoj tribini u Širokom Brijegu kako ga ne zanimaju pozivi da se povuče iz izborne utrke, kao ni nuđenje pozicija u vlasti kao protuusluga.

Naglasio je da će biti istinski hrvatski predstavnik te je ponovio svoj poziv Zlatku Lagumdžiji i Draganu Čoviću da puste Brojanu Krišto i Željka Komšića, kako je rekao, svojim lutkama na koncu, da konačno progovore, saopćeno je iz HDZ-a 1990.

U ime domaćina Općinskog odbora HDZ 1990 Široki Brijeg okupljenim članovima simpatizerima i gostima obratio se Božo Zovko. On je kazao da HDZ 1990, nakon izvjesne krize, svaki dan jača, okuplja sve veći broj članova i simpatizera i ima sigurnu budućnost.

Zovko je iskazao uvjerenje je da će HDZ 1990 na predstojećim općim izborima ostvariti vrlo dobra rezultat, stoji u saopćenju.

U ime Kantonalnog odbora HDZ-a 1990 Zapadnohercegovačkog kantona govorio je Ivica Gašpar, koji je podsjetio na rezultate vladanja koalicijske vlade u ovom kantonu.

Po njegovim riječima, uprkos kriznim vremenima ostvareni su impresivni rezultati, od znatnog povećanja plata za nastavnike, profesore, policajce i druge korisnike budžeta, do izgradnje školskih objekata, cesta itd.

Dopredsjednik HDZ-a 1990 Damir Ljubić govorio je o projektima koje je kao ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva potpomogao u ovom kantonu te sredstvima od poticaja koji su plasirani u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, a koji su višestruko povećani.

Na kraju skupa Martin Raguž je uručio 226 iskaznica HDZ-a 1990 novim članovima od kojih je preko 80 posto mladih, saopćeno je iz HDZ-a 1990.