BiH
9

Raguž: HDZ 1990 ulazi spremno i odgovorno u izbornu utakmicu

FENA
Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice 1990 danas je u Zenici održalo sjednicu na kojoj se razgovaralo o strategiji ove stranke za predstojeće opće izbore u BiH, te su razmatrani redovni stranački izvještaji i planske aktivnosti stranke u narednom periodu.

Predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž kazao je da ova stranka ulazi vrlo spremno i odgovorno u izbornu utakmicu, ističući da su oktobarski izbori od "povijesnog značaja i trebaju donijeti jedan novi iskorak, a zaustaviti agoniju i silaznu putanju u kojoj se zemlja i njeni ljudi nalaze".

"Naravno mi želimo biti dio te bolje, odgovornije politike, koja je potrebna ovoj zemlji, zato i idemo često u sve dijelove Bosne i Hercegovine, jer želimo integralno tretirati sve prostore i ljude i njihove prioritet i interese, i evo i to je značajna poruka da smo danas ovdje u Zenici", rekao je Raguž u izjavi za Agenciju Fena.

Smatra da njegova stranka ima snagu i kapacitet koji će birači prepoznaju te "da se više nikada ne bavimo podjelama i sukobima, nego da gradimo jednu evropsku Bosnu i Hercegovinu".

"U protivnom, bojim se da će se agonija nastaviti, a mi ne želimo biti dio te neodgovorne politike", poručio je Raguž.

Nakon općih izbora, kako je naglasio, HDZ 1990 će poštivati odluku naroda, i samo stranke koje ostvare potporu naroda na izborima i budu imale legitimitet, bit će partneri ove stranke.