Ulica Višnjik
0

FOTO / Radovi zatrpani u snijegu, čeka se proljeće

Sarajevo-x.com
Nakon mjesec dana ništa nije završeno (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Nakon mjesec dana ništa nije završeno (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Na zvaničnom siteu Općine Centar još stoji vijest da su početkom decembra započeti radovi na rekonstrukciji trotoara s obje strane ulice Višnjik. Radovi su, za njihovu informaciju, započeti 20. novembra, a najavljeno je da će biti završeni 22. decembra. Kako su nam javili stanari ove ulice, radovi nisu ni blizu završetka u šta smo se i uvjerili.

Kako su nam kazali, još sredinom novembra izlijepljeno je obavještenje na kojem je pisalo da će se 20. novembra započeti sa kompletnom rekonstrukcijom trotoara od Bolničke do ulice Zaima Šarca, dionice dužine oko 650 koja će trajati do 22. decembra.

"Radovi su zaista i počeli negdje oko 20., ali nakon nekoliko dana radnika nije bilo. Poslije bi se pojavljivali svako nekoliko dana, nešto malo uradili i opet ih nije bilo. Iako je vrijeme bili povoljno, radnika nije bilo, a sad je sve pokrio snijeg i ko zna kad će završiti", kazao nam je jedan od stanara ulice Višnjik dva dana pred najavljeno okončanje radova.

Dva dana do najavljenog okončanja radova (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Dva dana do najavljenog okončanja radova (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
"Vidite, nisu prešli ni 300 metara, postavili su samo ivičnjake bez završnog sloja, a nisu ni blizu kraja", kazao nam je izrevoltirani sugrađanin. Dupla saobraćajnna traka zbog radova je djelimično zatvorena, a pješaci su primorani da većim dijelom idu po saobraćajnici.

"U toku rekonstrukcije radnici će postojeće ivičnjake zamijeniti novim, a potom ukloniti stari i postaviti novi sloj asfalta na trotoarima. Prema projektu koji je uradio Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu, predviđeno je da se na trotoaru s lijeve strane iz pravca Bolničke do ulice Zaima Šarca postavi izdignuti trotoar kako bi se onemogućilo nepropisno parkiranje vozila. Pored toga planirano je i izdizanje i nivelisanje vodovodnih kapa, šahtova i slivnika", najavljeno je iz Općine Centar koja radove finansira sa 150.000 maraka a (ne)izvodi firma "Grakop" iz Kiseljaka uz nadzor "Energoinvesta".