BiH
24

Radovi štićenika više ustanova na izložbi "Srca osjećaju, ruke stvaraju"

Klix.ba
Zahvaljujući uspjehu koji je ostvarila serija izložbi ručnih radova tokom prethodne tri godine, Humanitarna organizacija studenata "Ruku na srce" u saradnji sa Zavodom za djecu sa posebnim potrebama "Mjedenica", Zavodom za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin", Centrom "Vladimir Nazor" te "SOS Dječijim selima BiH" realizuje novu izložbu pod nazivom "Srca osjećaju, ruke stvaraju".

Na izložbi će biti predstavljeni radovi štićenika ovih ustanova. Cilj izložbe je omogućiti štićenicima da pokažu svoje sposobnosti, kao i stvoriti kod njih osjećaj da su vrijedan i važan dio društva kojem pripadaju, ali i ne dozvoliti da izuzetan talent i rad ostanu neprimijećeni.

S obzirom da ovi originalni ručni radovi mogu poslužiti kao savršen poklon za predstojeći Dan žena, izložba će se održati 8. marta (petak) u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, u periodu od 10 do 18 sati. Prihodi od prodaje ručnih radova bit će korišteni u pribavljanju potrebnih sredstava za daljnje aktivnosti štićenika.