BiH
0

Radovi na doinici autoputa A-1 Podlugovi - Sarajevo

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj se i ovoga jutra (u dužini od oko četiri kilometra) odvija dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, zbog radova je izmjenjen režim saobraćaja. Vozila preko 7,5 tona koriste prolaz kroz grad, dok vozila do 7,5 tona i autobusi koriste alternativni pravac na dijelu između Bistrika i raskrsnice Vraca i obratno.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za vozila preko sedam tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta), a alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajamo putne pravce: Konjic-Jablanica-Prozor, Doboj-Gračanica, Čelinac-Kotor Varoš, Čapljina-Stolac, kao i radove u Mostaru (prolaz kroz grad).

Danas i sutra održava se “Rally Jahorina 2015” zbog čega je izmjenjen režim saobraćaja u Sarajevu (u ulicama Radićeva, Vilsonovo šetalište i Franje Račkog), kao i na regionalnim putevima Sarajevo-Vraca-Trebević-Jahorina i Dariva-Hreša.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.