Kandidat za SO Bosanski Brod
0

Radovanović: Želimo zaposliti mlade u sektoru poljoprivrede

Klix.ba
Autobus s članovima Narodne stranke Radom za boljitak danas je u posjeti općini Bosanski Brod.

U skladu sa strateškim programskim opredjeljenjima Narodne stranke Radom za boljitak – spasiti radna mjesta, porodicu, kućni prag i rodnu grudu, Boljitkovi kandidati za lokalni parlament žele svoju pažnju da posvete pitanjima zapošljavanja mladih, koji i iz brođanske opštine idu trbuhom za kruhom, stoji u saopćenju NSZB.

Zlatko Radovanović, na listi za vijećnike SO Bosanski Brod kazao je kako će kandidati Narodne stranke Radom za boljitak učiniti sve da zaštite prirodne resurse ove općine, poseban akcenat dajući podršci poljoprivrednoj proizvodnji.

„Ono za šta ćemo se mi zalagati je što veća podrška poljoprivrednim proizvođačima i briga za zdraviju životnu sredinu, obzirom na da razvoj naftne industrije u Bosanskom Brodu predstavlja opasnost za zemlju, vazduh i vodu u našoj općini. Ono što mi želimo je zaposliti mlade u sektoru poljoprivrede, stočarstva, da im omilimo proizvodnju hrane koja je i u Bosanskom Brodu uvijek bila tradicionalno zastupljena. Ako mladima, kojih na birou rada ima oko dvije hiljade, obezbijedimo posao i perspektivu, pružićemo im makar šansu da ostanu na svojoj rodnoj grudi, jer ako nastave da napuštaju Bosanski Brod, onda nam je sav trud uzalud. Da ne bismo postali grad starih, krajnje je vrijeme da mladima osiguramo da mogu da žive od svog rada. I zato pozivam sve Brođane da izađu na izbore 7. oktobra i ukažu povjerenje Boljitkovoj listi. Slušaj srce, spasi Brod“, kazao je nosilac Boljitkove liste za SO Bosanski Brod Zlatko Radovanović.