Nakon napada
0

Radoslav Krstić prebačen u drugi zatvor

FENA
Radislav Krstić u Haškom tribunalu (Foto: Arhiv)
Radislav Krstić u Haškom tribunalu (Foto: Arhiv)
Haški osuđenik Radoslav Krstić premješten je iz britanskog zatvora Wakefield, u kome je prošle sedmice napadnut i ozlijeđen, saznaje agencija Beta od više izvora.

Izori ove agencije nisu mogli precizirati gdje je premješten prvi bosanski Srbin koji je osuđen na 35 godina zatvora za genocid zbog sudjelovanja u pokolju u Srebrenici 1995.

Jedan od sugovornika naveo je da je premješten u drugi zatvor u Britaniji. U Haškom sudu (ICTY) u četvrtak nisu mogli komentirati te navode.

Prethodno je potvrđeno da je predsjednik ICTY-a Patrick Robinson obavijestio vlasti Srbije da je od Velike Britanije zatražio izvještaj o napadu na Krstića.

Robinson je u pismu engleskim vlastima prenio i da je Beograd od njega zatražio da poduzme sve mjere uključujući i eventualno premještanje osuđenog Krstića iz engleskog zatvora Wakefield u Scheveningen.

Bivši general vojske bosanskih Srba u Velikoj Britaniji služi kaznu od 35 godina zatvora zbog pomoći i poticanja na genocid a u Englesku je prebačen 2004. iz Den Haaga.

Krstićeve snage su pomogle organizirati pokolj tisuća muškaraca i adolescenata Bošnjaka u najgorem pokolju u Evropi od Drugoga svjetskog rata.