BiH
122

Radončić u Tuzli: Koalicija sa SDA nije obična koalicija, sutra važan razgovor sa Izetbegovićem

FENA
Foto: Fena
Foto: Fena
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić obraćajući se večeras na centralnom predizbornom skupu tuzlanskog Gradskog odbora te stranke u Tuzli rekao je da SDA i SBB nisu obična koalicija, naglasivši da je to moćan patriotski blok, koji radi u interesu BiH i svih njenih naroda.

Istakao je da je Tuzla do sada morala da bude pandan Sarajevu i da se takmiči sa Sarajevom u stvaranju novih vrijednosti, radnih mjesta, razvoju i boljem životu, podcrtavši da Tuzla danas zaostaje.

"Sutra imam vrlo ozbiljan razgovor sa predsjednikom SDA, Bakirom Izetbegovićem o brzoj cesti Sarajevo - Tuzla i načinu kako da se ona finansira - kazao je Radončić, dodavši da garantuje da će ta cesta biti napravljena mnogo brže nego što mnogi misle.

Smatra da će zajednički kandidat SBB-a i SDA za gradonačelnika Grada Tuzla, Bahrudin Hadžiefendić pobijediti, jer kako kaže, ta grad zaslužuje novo, entuziastično, radno i pošteno lice.

Napomenuo je, da je koalicija SDA, SBB i HDZ prošle sedmice širom otvorila vrata EU za građane BiH, ocijenivši da je to prvi rezultat političke sloge koja je nastala u FBiH, poručivši da će za nekoliko godina građani BiH biti žitelji EU.

"SBB je napravio veliku pobjedu u gradu Soli na prošlim izborima i danas očekujemo da udruženim snagama istu takvu spektakularnu pobjedu omogućimo i za koaliciju SDA i SBB u Gradskom vijeću Tuzla i za našeg zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle, Bahrudina Hadžiefendića", kazao je Radončić zahvalivši Tuzlacima na dosadašnjoj podršci.

U tuzlanskom Mejdanu večeras su predstavljeni kandidati SBB-a za Gradsko vijeće Grada Tuzla na predstojećim lokalnim izborima, te zajednički kandidat koalicije SDA SBB za gradonačelnika tog grada Bahrudin Hadžiefendić, aktuelni ministar zdravstva u kantonalnoj vladi.