Na inicijativu predsjednika SBB-a
35

Radončić ponovo na sastanku sa Budimirom zbog krize u FBiH

Piše: E. G.
Živko Budimir (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Živko Budimir (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir primio je danas predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića na nove razgovore u vezi sa razrješenjem političke krize u tom bh. entitetu.

Sastanak koji je u toku ponovo je organiziran na Radončićevu inicijativu, kao i onaj 10. januara kojem je prisustvovao i predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić.

"Kao i do sada predsjednik Budimir je prihvatio svaki poziv za razgovor, pa i ovaj, a sve u cilju rješavanja aktuelne političke situacije u FBiH. Predsjednik Budimir je od ljetos inicirao razgovore kako bi ova kriza bila što prije riješena, radi samih građana i naroda BiH, koji su i najveći taoci ove krize. Predsjednik pokušava naći najbolje moguće rješenje kako bi Vlada FBiH radila, a ne da se gubi vrijeme na neke druge stvari zbog kojih Vlada nije formirana", kazala je za Klix.ba Laura Bošnjak, savjetnica predsjednika FBiH.

Za razliku od prošlog puta kada je sastanak, odnosno radni ručak, bio organiziran u jednom od sarajevskih restorana, ovog puta o FBiH se razgovara u kabinetu njenog predsjednika.