BiH
408

Radončić: Od ovog trenutka djelujem kao lider opozicije

Piše: J. H.
Fahrudin Radončić (Foto: Klix.ba)
Fahrudin Radončić (Foto: Klix.ba)
Fahrudin Radončić smijenjen je sa pozicije ministra sigurnosti BiH nakon današnjeg glasanja u Parlamentu BiH, a na inicijativu Kluba zastupnika SDA.

"Ja sam danas, na svoje zadovoljstvo, smijenjen od onih koji se boje naroda i onih koji se boje antikorupcijske borbe. Ja sam kao ministar gurnuo grudvu niz brdo i ta grudva borbe protiv korupcije je sve veća. Vi mene na vrhu brda možete strijeljati, smijeniti me, ali grudva je krenula i jako sam ponosan što se to dešava. Raduje me njihov strah", kazao je Radončić.

Smijenjeni ministar sigurnosti kaže da nije htio raditi antiustavno i opravdane pobune građana, misleći za zakašnjelu reakciju policijskih snaga 7. februara.

"Mi ostajemo snažna opozicija i ova pozicija mi omogućava da od ovog trenutka djelujem kao lider opozicije i radim svoj posao“, dodao je on.

On je dodao da su "SDA i SDP uništili bošnjački politički faktor i osiromašili narod i prekinuli regionalne veze Bošnjaka".

"Nemaju svoj nacionalni program i oni sa pola miliona nezaposlenih, sa najvećom korupcijom u Evropi i strahom da se procesuiraju politička ubistva ne mogu biti predstavnici bošnjačkog naroda. Oni ne znaju i ne umiju da štite interese Bošnjaka", kazao je Radončić nakon današnje smjene sa pozicije ministra sigurnosti BiH.