BiH
42

Radončić: Obračunati se sa državnom mafijom

FENA
Fahrudin Radončić
Fahrudin Radončić
Novoimenovani ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je novinarima da Ministarstvo sigurnosti prvo treba da se depolitizira, ne smije da se miješa u operativni rad policije i tužilaštava.

"Da kao ministar sigurnosti napomenem da su dva zamjenika ili pomoćnika ministra sigurnosti, gospodin Leutar i rahmetli Ugljen, ubijeni, da ta ubistva nikada nisu razjašnjenja. Imamo obavezu da razjasnimo politička ubistva, omogućimo pravnu državu, potpunu suverenost policijskih organa, potpunu samostalnost i bolje uslove da ova zemlja ispunjava sve međunarodne obaveze", kazao je ministar Radončić.

Vidjeli ste, naveo je on, šta se dešava u Hrvatskoj, Srbiji, svim evropskim zemljama, mora se ova zemlja suočiti i ne bježati od problema koji se zove privredni kriminal i korupcija.

"To je naša evropska obaveza. Mi kao ministarstvo ne treba time da se bavimo, ali treba da pravimo političke uslove da ova zemlja snažno zakorači u obračun sa državnom mafijom", kazao je Radončić novinarima nakon što je Predstavnički dom državnog parlamenta potvrdio odluku o njegovom imenovanju za ministra sigurnosti BiH.