BiH
104

Radončić: Neko je zlonamjerno ubacio ime predsjednika Izetbegovića u priču gdje on nije ni spomenut

Piše: E. S. H.
Fahrudin Radončić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Fahrudin Radončić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Neko je zlonamjerno ubacio ime predsjednika Izetbegovića (Alije Izetbegovića op.a.) u priču gdje on nije ni spomenut, kazao je danas Fahrudin Radončić odgovarajući na pitanje novinara o svom svjedočenju na sudu u Prištini.

"U pitanju je tendeciozan i nepravilan prijevod. Nikad nisam rekao da je nešto po nalogu Alije Izetbegovića, niti se on bavio time, ako MUP RS zanima, neka pročita novine koje sam pokazao. Nisam ni o kome govorio konkretno, nego o seriji objavljenih tekstova tada", kazao je Radončić u zgradi Predsjedništva BiH.

Komentarisao je i sastanak na kojem su bili članovi predsjedništva i lidera stranaka koje čine Savez za promjene, Vukote Govedarice (SDS) te Branislava Borenovića (PDP).

Kazao je da nisu razgovarali o promjeni kadrovskih rješenja.

"SBB je zadovoljan radom svojih ministara u vladama. Nećemo započinjati domino efekat. Ako neko iz HDZ ili SDA nije zadovoljan svojim ministrima, vidjet ćemo šta će se raditi", kazao je Radončić.

Na pitanje o koaliciji SDA - SBB Radončić je kroz smijeh kazao da se on i Bakir Izetbegović uvijek slažu i podržavaju.

"SBB je ušao u koaliciju jer je SDA dugo tražila da uđemo u koaliciju. Uspjeli smo na nivou FBiH. Izetbegović je upravu kada kaže da ova koalicija nema alternativu. Naši odnosi nisu bitni. U svaku koaliciju svako unosi svoje stavove. SDA i SBB moraju zajedno da rade", kazao je lider SBB-a.

SBB je jako nervozan što se tiče infrastrukturnih projekata i javnih radove, Termobloka 7, kazao je Radončić i dodao da infrastrukturni i javni radovi moraju biti brži.

"U Termobloku 7 ima dosta falsifikata i jeftinog populizma. Moj stav je da se provjeri za šta se daje milijardu i 700 miliona, i nema razloga da se to ne provjeri i vidi može li jeftinije", smatra Radončić.

Na pitanje da li će Adnan Terzić biti novi direktor Autocesta - Radončić je kazao da ne zna da li se prijavio, ali da sobzirom na biografiju može voditi autoceste na jedan izvanredan način.