BiH
123

Radončić: Ne očekujte nikakve spektakularne promjene, jer kriza je iznimno velika

Piše: Am. Dž.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Ne očekujte kao građani spektakularne promjene, jer kriza je iznimno velika, izjavio je danas u Sarajevu lider SBB-a Fahrudin Radončić nakon što je s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem potpisao koalicioni sporazum o zajedničkom djelovanju na svim nivoima vlasti u BiH.

"Zahvalni smo Stranci demokratske akcije i predsjedniku Izetbegoviću što su nas pozvali u koaliciju, da probamo mnogo brže mijenjati veliki zastoj u reformama", rekao je Radončić.

Naglasio je da je SBB "bez ikakvih foteljaških ultimatuma ponudio svoj snažan parlamentarni kapacitet" kako bi se deblokirala vlast u FBiH.

"Za petnaest dana pokazali smo da zajedničkim snagama ova zemlja zaista može mnogo brže donositi pozitivne zakone", rekao je Radončić.

Obećao je "krvnički rad" i veliki napor obje stranke da BiH krene ka EU integracijama, ekonomskom razvoju i jačanju pravne države.

"SBB ne lobira da u vlast uđe SNSD. Dok god se govori o referendumu, a vjerovatno i kasnije, ta opcija nije moguća", dodao je Radončić.

Istakao je da ima veoma dobre odnose sa članovima SDS-a te da ne očekuje opstrukcije.

"Mi smo ozbiljni i odgovorni političari, prvo prema narodu, a onda i prema projektima, pa ako hoćete i prema sebi. Apsolutno sam siguran da će ova koalicija donijeti prosperitet i boljitak građanima", kazao je Radončić.