BiH
19

Radončić na Twitteru nagovijestio ulazak u vlast sa HDZ BiH i SDA

Piše: Er. M.
Foto: SBB
Foto: SBB
Predsjednik Stranke za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić nagovijestio je na svom Twitter profilu da bi politička stranka na čijem čelu se nalazi mogla postati dio nove političke koalcije okupljene oko Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH i aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović više puta je isticao kako smatra da SBB BiH treba biti dio vlasti u BiH pravdajući svoje stavove dobrim izbornim rezultatima Radončićevog SBB-a i kredibilitetom njegove političke stranke. Na posljednjem sastanku Čović je kazao kako je govorio u ime HDZ-a BiH i SDA.

"Zamolio sam Radončića da ozbiljno razmisli o mogućnosti da kapacitet koji ima SBB stavi u funkciju, na neki način, izvršne vlasti, jer je on prvi pravi šef opozicije u BiH, s rezultatom koji je do te mjere kredibilan", rekao je Čović nakon nedavno održanog sastanka sa Radončićem.

Ovo nije prvi put da se sastaju lideri HDZ-a BiH i SBB-a BiH te da Čović poziva Radončića da razmisli o učešću u vlasti koja se od djelimičnog izlaska Demokratske fronte u Federaciji BiH nalazi u krizi.

"BiH, ako želi da opstane, očigledno zahtijeva kompromis svih, uključujući i mene i gospodina Izetbegovića i Čovića", napisao je Radončić na svom Twitter profilu.

Nakon sastanka sa Čovićem on je kazao da će vidjeti "šta o tome misli i SDA".

"U svakom slučaju, ja nisam čovjek koji će bilo kome, pogotovo Čoviću, zatvoriti vrata za daljnje razgovore i u tom smislu moguće je da počne neki novi proces nakon izbora", rekao je Radončić.